witam wszystkich mam pytanie czy wie ktos o jakis zamiennikach uszczelniaczy skrzyni biegów albo sklepach gdzie moge takowe uszczelniacze dostac .chodiz mi o te gumy co ida na połoski :)
samochód: zastava 750
Imię: Bartek
Rok urodzenia: 1980
Rocznik auta: 1967
Kolor auta: Czerwony Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 451 Skąd: Gryfino / Szczecin
Wysłany: 2009-01-06, 08:16
Nie pamietam ale tanio u Archciara to tylko za przesylke zaplacisz . Ja bym sie posluchal Dudkama , do spraw mechanicznych odsylam do niego ma kolega pojecie
Jedyne co Ci może załatwić to pustą kieszeń. buechechecheche....
Ja nic już od niego nie kupie, po tym jak się okazało, że zapłaciłem krocie za rzecz, którą potem mogłem kupić za grosze. Warto poszukać, bo koleś robi kase na niewiedzy innych.
Imię: Grzesiek
Rok urodzenia: 1982 Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Sty 2009 Posty: 567 Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2009-01-19, 21:14
Zaczne od manszet. Tam sa takie male tulejki z simeringami w ktore wchodza pol oski.
Jężeli olej cieknie po tulejkach to nalezy pomierzyc pol oski i w razie czego napawac na wymiar a owe tulejki sa identyczne z tymi w maluchu. Więc można je wyjąc z manszet z malucha. Co do uszczelek to prawie wszystkie mam zeskanowane z tych ktore wyjalem przy rozbiorce skrzyni. Jeżeli idzie o lożyska to wszystkie sa dostepne oprocz tego na walku glownym, nie spotkalem sie nigdzie z takim zamiennikiem, ale i z tym sobie poradzilem. Jezeli idzie o lozyska to musialbym miec chwile czasu zeby podac zamienniki i wrzocic foty jak skladalem skrzynie. Co do przekladnu to niestety musza byc oryginalne bo skrzynia w maluchu jest o wiele delikatniejsza przez co sa o wiele mniejsze zęby.
macko13579
Imię: Maciek
Rok urodzenia: 1990
Wysłany: 2012-09-08, 15:33
Mam pytanie innego typu, czy przy tym pięciokącie który nachodzi na skrzynie jest jeszcze jakaś podkładka czy sam uszczelniacz w sobie już uszczelnia wszystko ? Bo u mnie cieknie z jakby z pod tej nakładki 5-tnej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum