przemek
samochód: zastava 750
Imię: Przemek
Rok urodzenia: 1979
Wysłany: 2007-03-21, 19:34 Linka ssania
Czy orientujecie się od czego pasuje linka ssania? moja jest już niebywale pogięta a dziś byłem w sklepie motoryzacyjnym i mi facet przyniósł linke do malucha zakończoną jakimś bolcem.
I druga sprawa: czy pompka paliwowa od malucha pasuje do zastavy???
dudkam
Imię: Adam Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 168 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2007-03-21, 21:25
Pompka pasuje sam mam taka. Nie wiem jaka jest orginalna linka ssania ale u mnie jest zwykly drut nierdzewny tylko taki twardy to samo z pedalem gazu. Nie wim jak jest orginalnie ale drut sie bardzo dobrze sprawdza.
Imię: Paweł
Rok urodzenia: 1970
Rocznik auta: 1966
Kolor auta: plavo nebo Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 1016 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2007-03-30, 01:12
Hej....
Kolejne 2 bzdury....
1* Linka od malucha nie pasuje.. jest za krótka. Najlepiej wymienić sam wkład "drut". MOże w ostateczności byćz migomatu jednak powinien mieć grubość 1,0 - 1,2 mm
2* Pompka paliwa mimo że ma taki sam rozstaw śrub i napęd jak w 750ce niw pasuje do niej! Po pierwsze ma zupełnie inny wydatek, pod rugie, maluch ma z gaźnika powót nadmairu paliwa. Zastavka (Fiat 600 ) nie ma. Nadmiarowi paliwa nie podoła delikutaśny zaworek przelewowy w gaźniku 28ICP3. Poprostu nie pasi i już... Tak samo od Poloneza (jeszcze gorszy wariant) czy Â?yguli...
A co to za pomysł z podkładkami pod kątem..??? A niby jak przez cośtakiego miałby przejść popychacz..? Nie podkładka jest pod kątem, tylko pompa ma przylgę ustawioną lekko po dkątem. Ot i wszystko. Podkładka jest ebonitowa prosta. Jednak nie pasuje do silnika 767cc. Nowa podkladka to koszt 30zł,- reperaturka pompy paliwa zastavy = 50zł,- Polecam...
Nie róbcie rzeźni z tymi silnikami... nie warto....
myabarth
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum