Wysłany: 2009-11-02, 19:04 [kupię] szybkościomierz zastava 750
jak w temacie. kupię sprawny szybkościomierz. obudowa ma znaczenie drugoplanowe-mam dobrą. sam mechanizm potrzebuję bo mój dogorywa wydając jęki które nawet skrzynię biegów zagłuszają...
czeslaw zrob zdjęcia spodu jak co gdzie jest podłączone pod licznikiem. bo moja awaria sprawi ła ze nie moge dojść gdzie co spowrotem powtykac. schemat mi mało pomocny.
no nie wiem...wczoraj próbowałem tam wniknąć i wymiękłem. nic karwa nie widać. musiałbym najpierw zdemontować półkę pod deską. duże ryzyko porozpinania kabli jak się będzie po omacku działać. nie mam natchnienia na taką demolkę bo zimno i ciemno.
wogóle tam głowy i łap nie idzie wsadzić żeby coś zdziałać sensownie...
Wysłany: 2009-11-08, 15:30
odkręć tylko linkę prędkościomierza i sfotografuj końcówkę (i może podaj jakiś wymiar) to bede już wiedział jakie masz zegary. były dwa rodzaje końcówek i poprostu bez sensu jest kupić coś co nie pasuje. a jak ciemno i ciasno to poczekamy do wiosny:)
Wysłany: 2009-11-10, 00:39
dokładnie, z resztą ja podłączałem te kable od podstaw i w praktyce wiem że kable dawali przeróżne. często w instalacji kolor brałem intuicyjnie i sprawdzałem po kresce na schemacie gdzie idzie a potem porownywałem z rzeczywistością.duzo tego nie ma więc trzeba sie odwazyć i pójdzie z górki przemek:) no chyba że masz tam jakiś przeróbkowy krzak...
no tak koledzy, kable kablami ale samo oznaczenie licznika jest nieczytelne.
chodzi o to jak wpiąć np: wskaznik poziomu paliwa. Co wchodzi u góry a co niżej?
Wysłany: 2009-11-16, 23:17
przemek prosiłeś o wersję dla leniwych-oto ona.zdjęcie pierwsze lepsze z internetu, wiadomo że brakuje kilku elementów w tych zegarach, ja opisałem tylko co do której dziurwy:)
nnnoooooo cudowanie (jak to powiedział Czesław bo dobrze to powiedział)
dzięki wielkie!
własnie o to chodziło!
przecież ten licznik nie jest wcale opisany!
a macie to jeszcze połączone wszystko obejmami z masą?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum