samochód: zastava 750
Wysłany: 2007-09-05, 19:16
Tło było wiśniowe Jeżeli chcesz zregenerować znaczek w pełni profesionalnie to przeczytaj tutaj jak regenerowałem znaczek w mojej Zastavie 101
tak znaczek wyglądał świeżo po otrzymaniu
Poprzednie tło było wyblakłe i odpadało zupelnie, ale jakos sobie z tym poradziłem... Szukając w szpargałach z moimi modelami znalazłem moją ulubioną pólprzezroczystą farbkę do malowania lamp samochodzików...
Papierkiem wodnym 2000 zdarłem pozostałości wyblakłego tła i zeszlifowaną powierzchnię wypolerowałem do efektu szkła magiczną i wszechmogącą pastą TEMPO Następnie nałożyłem dwie warstwy tej pólprzezroczystej farby, po czym na konieć pisknąłem srebrnym metaliciem
Ramkę tej "Zetki" obszlifowałem również wodnym papierem, nawerciłem otwory pod śruby żeby nie było potem numeru że kotś sie nie bał i zaj**ał... Nastpęnie odtłuściłem, po czym położyłem podkład akrylowy, a na niego metalic z UNO (620), zaś na sam koniec rzuciłem CLEAR
Efekt końcowy jest taki:
- znaczek po lewej jest oryginalny... Wisi na wozie zresztą...
Materiały, które użyłem:
- tak wygląda już na samochodzie
Gdybym uzył nowego "pindzla" to nie było by tego rozmazania tła
Pozdrawiam.
Piotrek
przemek
Imię: Przemek
Rok urodzenia: 1979
Wysłany: 2007-09-05, 21:05
słusznie, ja regenerowałem ten górny tak samo.
tło powinno być czerwone, a Zetka srebrna.
ja po prostu użyłem innych farb. ponieważ był nieco pęknięty i porysowany.
a i ten górny znaczek tą obudowę co ja pomalowałem na czarno powinien mieć srebrną.
Imię: Dmoch
Rok urodzenia: 1970
Rocznik auta: 1966
Kolor auta: niebieski Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Maj 2007 Posty: 1080 Skąd: WWL
Wysłany: 2007-09-07, 11:57
dzięki chłopaki. sposób jest bardzo efektowny. kolory też ładne i takie zastosuję mimo że mój znaczek oryginalnie był srebrno-złoty(aprzynajmniej tak mi sie wydaje )
dudkam
Imię: Adam Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 168 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2007-09-07, 12:55
Przemek poszukasz jeszcze tego znaczka dla mnie :) jak znajdziesz to daj znac
przemek
Wysłany: 2007-09-07, 13:05
tak, poszukam, tylko ja garaż mam na chojach, w dzielnicy która jest daleko ode mnie.
a ja mieszkam w centrum. tak wiec przy okazji jak tam będę.
ale teraz tak patrze na te znaczki, i ja ten drugi mam chyba nieoryginalny.
bo o ile pamiętam to był płaski i na nim jest literka "zet". coś mi się wydaje że ktoś go sam sobie zrobił. że ręczna robota. ale nie pamiętam dobrze, muszę go odszukać.
pozdrawiam
Imię: Bartek
Rok urodzenia: 1980
Rocznik auta: 1967
Kolor auta: Czerwony Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 451 Skąd: Gryfino / Szczecin
Wysłany: 2007-11-10, 15:52
przemek napisał/a:
słusznie, ja regenerowałem ten górny tak samo.
tło powinno być czerwone, a Zetka srebrna.
ja po prostu użyłem innych farb. ponieważ był nieco pęknięty i porysowany.
a i ten górny znaczek tą obudowę co ja pomalowałem na czarno powinien mieć srebrną.
A kolega ma moze foto ? Wlasnie zostalem szczesliwym posiadaczem znaczka tego z maski a widze ze pisales ze go regenerowales , napisz jak udalo ci sie go rozebrac
przemek
Wysłany: 2007-11-12, 14:22
sprawa była o tyle prosta, że moj znaczek sam się rozleciał i go tylko wyczyściłem, wypolerowałem i pomalowałem. nawet pęknięcia przestały być widoczne.
Imię: Bartek
Rok urodzenia: 1980
Rocznik auta: 1967
Kolor auta: Czerwony Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 451 Skąd: Gryfino / Szczecin
Wysłany: 2007-11-25, 19:14
Udalo mi sie rozebrac znaczek i ta czesc z " zetka " wyczyscic jest bialutka i przezroczysta ale teraz mam problem jak mam pomalowac Z na srebno a tlo na czerwono jesli prysne sprajem srebnym na Zetke to i tlo sie zapaskudzi to znowu mam czyscic by pomalowac na czerwono ??
Imię: Dmoch
Rok urodzenia: 1970
Rocznik auta: 1966
Kolor auta: niebieski Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Maj 2007 Posty: 1080 Skąd: WWL
Wysłany: 2007-11-26, 20:16
ja pomalowałem najpierw zetkę na srebrno starając się nie wychodzić za obrys litry a po tem jak mi troche wyszło podrapałem wodniakiema na to czerwony kolorek.
teraz to juz nic nie wiem... kolory z mojego znaczka sa własciwe czy nie wlasnie zabieram sie do renowacji i nie jestem juz pewien zetka srebrna tło szare obwodka czerona/???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum