samochód: zastava 750
Imię: Bartek
Rok urodzenia: 1980
Rocznik auta: 1967
Kolor auta: Czerwony Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 451 Skąd: Gryfino / Szczecin
Wysłany: 2009-11-16, 09:04 Â?ARćWKI REFLEKTORćW
Witam
Ostatnio padła mi żarowka wiec udalem sie do 7 sklepów i blacha nigdzie niema. Znalazlem na Allegro ale troche jakos drogo . powiedzcie mi czy zmienialiscie okablowanie kostke i zastosowaliscie inne zarowki? Ja mam wszystko orginal klosz ramka kostka wpinajaca sie w zarowke , czy jezeli chcial bym to wymienic musze co przerobic i na co ??
Bo tak sobie mysle ze jezeli teraz jest taki problem to co bedzie za 10lat te z Allegro mi nie wystarcza :)
Bagnetowe zarowki do Zastavki? W szoku jestem... We wszystkich kilku, jakie przeszly przez moje rece, byly normalne zarowmki samochodowe z kolnierzem i trzema stykami na wsuwki. A byly wsrod nich egzemplarze z jednolicie ryflowanym szklem reflektora glownego (z epoki). Moze twoj egzemplarz ma wstawione reflektory od jakiegos motocykla? Moze to byc efekt powszechnego w tamtych czasach braku wszystkiego.
czesław
Imię: czesław
Rok urodzenia: 1973
Wysłany: 2009-11-16, 20:26
dobre ma żarówki. oryginalne. i to oznacza, że ma oryginalne reflektory saturnus, a nie pokraki z wielkimi ramkami ze skody octavii.
mam takie same.
żarówki do nabycia w każdym sklepie rolniczym i wiejskiej stacji paliwowej po siedem zyli bodajże. dwie moce do wyboru 35/35 albo wersja haj-endowa 45/45
nie warto robić zapasu bo wyginięcie gatunku nie grozi z uwagi na ilość czynnych jeszcze ursusów.
Czlek sie cale zycie uczy a i tak glupi umiera ;) Przyznaje, ze na napisy na szklach nie zwracalem uwagi. Faktycznie jeden czy dwa egzemplarze mialy oprawki bardziej pasujace do Octavii ale byly tez z waziutkimi ramkami. Dzieki za naprostowanie :)
BTW, gdzies w swiecie (sieci) mozna znalezc takie bagnetowe zarowki halogenowe. Znajomi junakowcy organizowali kiedys akcje hurtowego zakupu takowych do swych Junakow.
Firma? Jakas Bosma albo cus takiego.
Imię: Bartek
Rok urodzenia: 1980
Rocznik auta: 1967
Kolor auta: Czerwony Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 451 Skąd: Gryfino / Szczecin
Wysłany: 2009-11-20, 17:44
Podziekowal koledzy za odp . Mam czas do maja 2010 by je znalesc :)
Mało smigam po wioskach ale mam juz dobre zaczepienie i wiem gdzie szukac
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum