samochód: zastava 750
Imię: Adam
Wysłany: 2007-05-06, 19:05 A to moje maleństwo :)
Witam
Jestem nowym "forumowiczem" i chciałem Wam pokazać moje maleństo które zawiozło mnie i moją zonkę do ślubu :) Jest to replika Fiata 600 Abarth zbudowana na Zawce Mam nadzieję że się spodoba i będę mogł Wam więcej o niej opowiedzieć
Ostatnio zmieniony przez arju01 2007-11-15, 17:45, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2007-05-08, 08:30
Z racji tego że nie może on być 100% zabytkiem postanowiłem zrobić go "po swojemu" i wsadzić zaadaptowany silnik z fiata seicento który wyjściowo miał 900 cm pojemności, aktualnie jest rozwiercony do pojemności 1100 cm, zasilany gaźnikiem Weber poprzez polerowane kanały dolotowe i wylotowe głowicy i zakończone sportowym układem wydechowym 4-2-1. Samochód ma niezłe osiągi ale chcemy rozbudować układ dolotowy silnika na dwa podwójne gaźniki Webera.
zastawson Gość
Wysłany: 2007-05-08, 14:14
wiec to polerowanie kanałów dolotowych naprawde coś daje? nieźle
mi w zastaviw proponowano wypolerowanie tych kanałów dolotowych, i auto miało coś tam zyskać.
ale nie sądziłęm że jest to opłacalne.
Wysłany: 2007-05-16, 19:33
Zderzak tylny zaadaptowałem z fiata 126p. Kły to "zdobycz strychowa" na szukanie których poświęciłem dużo czasu, natomiast lampy tylne dopadłem u znajomego, który w swojej kolekcji poza pięknie odrestaurowaną Multiplą posiada dużo rodzynków z gamy Fiata.
te lampki z multipli bardzo ładne mam gdzie jedna chetnie kupił bym drugą tak mi sie podoba. Cos z innej beczki ,a to zansz?? http://www.abarth.cz/index.php?sec=20
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum